Šparglji

Pozdravljen/-a ljubitelj/-ica zdravega načina življenja in dobre hrane, dobrodošel/-a na največjem Slovenskem portalu o Špargljih!

zeleni-sparglji

Špargelj, od nekdaj poznan kot aristokratska poslastica je postal ena najbolj priljubljenih vrtnin tudi pri nas v Sloveniji. Vse več ljudi posega po tej edinstveni vrtnini, ki jo lahko pripravimo kot samostojno jed, prilogo mesnim in zelenjavnim jedem, kot začimbo v prikuhah, v najrazličnejših solatah, celo v sladicahRastlino so v Evropo prinesli Rimljani iz Male Azije. Veljala je kot zdravilna, skoraj čarobna rastlina, že takrat pa so ljudje verjeli, da je špargelj naraven afrodizijak.

Šparglji

Ker je predvsem divji špargelj precej težko dostopen in zahteva veliko napora , časa in poznavanja terena, ter  tudi gojeni špargelj zahteva vsaj nekaj pozornosti ko ga kupujemo ( preveriti moramo svežino, proizvajalca, kvaliteto), Vam ponujamo edinstveno rešitev s tem ko Vam šparglje pripeljemo kar na dom.  S preprostim internetnim naročilom preko naše strani v parih korakih naročite vašo zalogo tako divjih kot delikatnejših, gojenih špargljev.